Günlük yaşantımızda cep telefonlarımızla fazla vakit geçirmeye başladık. iPhone kullanıcıları içinde bu yazımızda sizlere biraz ipuçları vereceğiz. O zaman başlayalım!

1. Çalmayı Durdur

Bu özellik daha çok gece uyurken müzik dinlemeyi sevenlerin işine yarayacak. Gece yatarken birçok kişi müzik dinler ve telefonları şarjda değilse bitebilir. Bu yüzden bunu önlemek için iPhone telefonunuzun bir özelliği var. Belirlediğiniz süre bittikten sonra müziğiniz kapanıyor. Öncelikle bunu açmak için Ana Ekran>Saat>Sayaç kısmına giriyoruz ve süreyi belirliyoruz. Daha sonra Sayaç Bitince kısmına tıklayıp en alttan Çalmayı Durdur seçeneğine tıklıyoruz. Başlat butonuna tıklamayı unutma!

2. Güdümlü Erişim

Telefonlarımızla bizler kadarda kardeşlerimiz ve çocuğu olanların çocuğu da zaman geçiriyor. Hatta istemeden birilerine mesaj atmak gibi birçok şeyler yapabiliyorlar. Bunu önlemek içinde iPhone'un güdümlü erişim özelliği devreye giriyor. Güdümlü erişim iPhone'u tek bir uygulamada tutar. Güdümlü erişimi Ana Ekran>Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Güdümlü Erişim yolunu takip ederek etkinleştirebilirsiniz. Örnek olarak bir oyunu açıp üç kere Ana Ekran tuşuna basıldığında güdümlü erişim başlatılır ve oradan ne yapılırsa yapılsın çıkılmaz.

3. Erişilebilirlik Kestirmesi

Erişilebilirlik Kestirmesi adı üstünde ulaşmak istediğimiz şeylere kolayca ulaşmamızı sağlar. Erişilebilirlik kestirmesi kısmından Ana Ekran tuşuna üç kere basıldığında karşına çıkmasını istediğiniz şeyleri seçebiliyorsunuz. Örneğin Assistive Touch özelliğini açmak istiyorum menüye girip açmak yerine ana ekran tuşuna üç kere tıklayıp açabiliyorum.
    

4. Siri İle Çalan Şarkıyı Bulmak

Bir ortamda çalan şarkıyı beğendiniz ve arayışa geçtiniz. Bu sırada aklınıza Siri gelsin! Siri ile çalan şarkının adını bulmak için Siri çalan şarkının adı nedir? şeklinde sorup dinlemesini bekleyin. Karşınıza sonucu çıkaracaktır.
     

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski