İnsanlar eskisi gibi YouTube'dan şarkının linkini kopyalayıp mp3 dönüştürme sitelerinde vaktini harcamıyor. Bunun yerine kullanıcıları oldukça artan Spotify, YouTube Music gibi uygulamaları tercih etmeye başlıyorlar. Eğer ikisi arasında kaldıysanız kısa bir karşılaştırma yapalım.
Fiyat
Spotify aylık ücret: 17,99 TL
YouTube Music aylık ücret: 13,99 TL
Fiyat konusunda YouTube Music Spotify'a göre 4 TL daha ucuz. Her iki üyeliğide bir yıl kullandığınızı düşünelim. Spotify 17,99 TL'lik fiyatı ile yıllık 215,88 TL'ye denk geliyor. YouTube Music ise yıllık 167,88 TL'ye denk geliyor. Bir yıl Spotify yerine bir yıl YouTube Music kullanırsanız 48 TL gibi bir kar elde etmiş oluyorsunuz. Ayrıca 3 TL fark ile YouTube Premium alıp faydalanabilirsiniz.
Müzik Arşivi
Aslında burda YouTube Music yine öne geçiyor. Yaklaşık 40 milyonluk müzik arşivi olan Spotify'ın arşivi YouTube Music'e göre düşük kalıyor. Çünkü YouTube'da orjinal şarkıların coverlarını ve remixlerinide bulma imkanınız oluyor. Tercih nedenlerimden biride aslında bu. Spotify kullanırken herhangi bir şarkının coverını Spotify'da dinleyemiyordum.
Bilgisayar Uygulamaları
Spotify'ın bilgisayar platformunda uygulaması bulunurken, YouTube Music'in bulunmuyor. Ama internet sitesinden hesabınıza giriş yaparak kullanabilirsiniz. 
Tasarım ve Kullanılabilirlik
Tasarım ve kullanılabilirlik açısından bence Spotify daha iyi. Spotify'dan YouTube Music'e geçtiyseniz aslında çok zorlanmazsınız ama Spotify konforunu aramazsınızda diyemem. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz.

Yorum Yap

Daha yeni Daha eski